RESPECTAR ELS LÍMITS DE VELOCITAT I EMPRAR ELS SISTEMES DE RETENCIÓ SÓN CLAU PER EVITAR ACCIDENTS

La FUNDACIÓ MAPFRE recorda als conductors la importància de circular per vies segures, com ara autopistes o autovies, i respectar les normes de trànsit, en especial els límits de velocitat. A més, recomana en tot moment l’ús de cinturons de seguretat davanters i posteriors, fins i tot en les distàncies curtes.

“La millor mesura de seguretat viària ets tu”. Aquest és el lema de FUNDACIÓ MAPFRE per conscienciar als conductors que es desplacin durant aquesta Setmana Santa i recordar-los que gran part de la responsabilitat per evitar un accident es troba a les seves mans. Per aquest motiu, l’entitat recomana respectar les normes de trànsit, posant atenció a les distàncies de seguretat i als límits de velocitat, mesures amb què es reduiria notablement el risc d’accident.

A més, proposa que els conductors revisin l’estat del vehicle, prestant més atenció a rodes, pneumàtics i sistemes d’il·luminació, les parts que més errors solen presentar; en el cas de compartir cotxe entre amics, triar el vehicle que compti amb major nombre de sistemes de seguretat; i circular per autopistes o autovies, vies molt més segures que les convencionals sense desdoblaments.

Per tal de millorar la seguretat viària, l’entitat aconsella tant a conductors com a passatgers que utilitzin en tot moment els cinturons de seguretat davanters i posteriors, i que els nens viatgin en cadires i alçadors, fins i tot en les distàncies curtes. Segons informes de l’entitat, l’ús d’aquests sistemes redueix entre un 50 i un 90% les lesions greus i mortals en els menors.

Les distraccions al volant també són responsables de molts accidents mortals, fins i tot per als conductors de 45 a 54 anys. Tot i ser els més experimentats, aquesta franja representa el grup d’edat amb major nombre de morts durant la Setmana Santa de 2014.

Una gran part dels accidents es deuen a distraccions que poden ser provocades pel mòbil o el GPS. Per això, es recomana als conductors que programin el navegador abans d’iniciar el viatge o amb el vehicle detingut en un lloc segur. També és una bona idea instal·lar aplicacions gratuïtes com Drivemesafe, acaba de presentar la FUNDACIÓ MAPFRE, disponible per a Android en aquest enllaç: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.mapfre.seguridadvial. L’app rebutja les trucades durant la conducció, evitant l’ús del mòbil al volant i fins i tot del sistema “mans lliures”, ja que aquestes converses també poden distreure. A més del perill que comporta incomplir aquestes normes, la sanció corresponent és de 200 euros i implica perdre 3 punts del carnet de conduir.Promoure la conducció tranquil·la, sense presses, estrès i sense alcohol ni drogues és quelcom fonamental. La FUNDACIÓ MAPFRE recorda la importància d’evitar el consum d’alcohol i el fet de tenir especial cura amb aquells medicaments que poden produir somnolència o altres efectes negatius.

Esta entrada fue publicada en Consejos. Guarda el enlace permanente.

Los comentarios están cerrados.