Carta de Jaume Roura, President de Fecavem

El Gobierno d’Espanya ha aprovat l’ajornament d’impostos per a 3,4 milions de pimes i autònoms, si bé, només per a les empreses que facturen menys de 600.000 euros, les quals disposaran d’un mes extra per presentar les seves declaracions i fer el pagament trimestral de les retencions d’IRPF, IVA i pagaments fraccionats de persones físiques i societats, i en el cas que la forma de pagament triada sigui la domiciliació, el termini acaba el 15 de maig i els imports del primer trimestre d’aquest any seran carregats al 20 de maig de 2020.
Tot i que aquesta mesura és un reclam que totes les patronals venim fent des de fa dies, considerem que s’hauria d’estendre per un període mínim de sis mesos. Des de Fecavem, es pren en valor l’ajornament però la mesura no s’ajusta a l’ajuda real que ara es necessita. Si realment “el Estado” vol estar al costat dels empresaris, per anar junts i superar aquesta crisi, cal una demora dels impostos més àmplia, ens hauria de portar al menys fins a l’octubre de 2020. Tampoc podem obviar que resten excloses les empreses que facturen més de 600.000 euros anuals, tot i haver-se quedat sense liquiditat per la falta de producció. I aquest és el problema majoritari dels nostres associats, per tant, molts queden en paper mullat quan escolten aquestes notícies, a efectes pràctics. En total, aproximadament 250.000 societats restarien excloses d’aquesta ajuda, entre d’altres, les de Fecavem majoritàriament.
També, es continua sense atendre la petició dels autònoms per cotitzar de forma extraordinària per estimació directa, el que implicaria realitzar la declaració, segons la facturació realment obtinguda, facilitant així, la comptabilitat del contribuent en funció de la tipologia del negoci i les seves característiques.
En definitiva, davant de situacions excepcionals, calen mesures excepcionals, i aquestes encara no han arribat. A més, el Fons Monetari Internacional (FMI) preveu que l’economia espanyola es desplomi un 8% aquest any, i l’atur s’incrementi fins al 20,8%. És la major caiguda des de la Guerra Civil amb una recuperació que no començaria a arribar fins al pròxim any 2021, amb un creixement del PIB del  4,3%.
Fecavem, es pregunta, senyors del Gobierno d’Espanya, quins indicadors més fan falta per passar d’una vegada a la plena acció?

Esta entrada fue publicada en Gremi del Motor, Sin categoría. Guarda el enlace permanente.

Los comentarios están cerrados.