Catalunya MOTO. Indústria, societat, competició i tecnologia

La Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona presenten la primera gran exposició sobre la moto i el motociclisme catalans, des dels àmbits industrial, social, esportiu i tecnològic, al Palau Robert de Barcelona, del 3 de març al 25 d’octubre.

L’exposició “Catalunya MOTO. Indústria, societat, competició i tecnologia” vol retre homenatge a totes les persones que en el passat i en el present han fet possible que Catalunya esdevingui una referència mundial del sector, i també vol projectar una mirada il·lusionada al futur. Un èxit col·lectiu en el qual han col·laborat els pioners i les marques d’un passat llegendari i els destacadíssims èxits esportius dels joves pilots catalans, aplicant la fórmula de talent, tenacitat i esforç.

Els membres del Consell Assessor de la mostra són el RAAC, Museu de la Moto, Solo-Moto, Monlau Competició, Federació Catalana de Motociclisme, ACCIO, Clúster de la Moto i Circuit de Catalunya. Han col·laborat en aquest projecte DORNA, J.Juan , Montesa-Honda, Museu de la Moto, RAAC, Rieju, Shad i Solo Moto.

L’exposició s’estructura en quatre àmbits temàtics: IndústriaSocietat, Competició, i Tecnologia. El recorregut expositiu ja comença a la mateixa entrada del Palau Robert amb el gran aparador dedicat a les marques catalanes de motos de trial: Bultaco, Ossa o Montesa. Una modalitat del motociclisme català, amb més de 50 anys d’història, que vincula la indústria, la innovació, les escoles de pilots i els èxits esportius.

Indústria: Aquest àmbit presenta l’evolució històrica de la moto a Catalunya. Des de les primeres iniciatives a la dècada de 1920, a les fàbriques, ara ja desaparegudes, com  Derbi, Sanglas, Ducati Mototrans, fins a les fàbriques actuals: Gas Gas, Ossa, Rieju, Montesa-Honda, la ressorgida Bultaco…Una  evolució factible gràcies a la capacitat d’iniciativa d’emprenedors catalans. En definitiva, un repàs a totes les marques catalanes de la història.

Societat: Aquest espai destaca totes aquelles iniciatives catalanes que comporten una relació directa amb els interessos del gran nombre d’usuaris i aficionats a la motocicleta. S’hi fa referència a les concentracions d’usuaris, als clubs, a l’urban style, a la indústria auxiliar i es destaquen les activitats del Museu de la Moto Bassella -Barcelona i, dins el món de la premsa especialitzada, a la revista Solo Moto També hi ha una especial referència a Barcelona com a capital europea de la moto i a l’aposta de l’Ajuntament de Barcelona pel vehicle elèctric en general i la moto elèctrica en particular, com una de les estratègies per situar Barcelona al capdavant de les ciutats sostenibles del món.

Competició: L’apartat mostra les nombroses gestes esportives dels pilots catalans, els millors del món en una gran varietat de disciplines del motociclisme;  la història d’aquest esport a Catalunya; les seves modalitats; els circuits; les escoles de pilots, mecànics i enginyers que vetllen per la continuïtat de l’èxit esportiu, i la tasca de la Federació Catalana de Motociclisme.

Un reclam important de l’exposició són els audiovisuals amb imatges històriques de circuits, d’escoles de motos, de curses de fa uns anys i actuals, i dels èxits mundials del pilots catalans. Muntatges que han comptat amb la col·laboració de  l’empresa DORNA, Filmoteca de Catalunya, Solo Moto, Federació Catalana de Motociclisme, Penya Motorista Barcelona, Museu de la Moto Bassella-Barcelona i Família Permanyer (Montesa).

La presència de motos de curses campiones exemplificarà el grau d’excel·lència aconseguit per les marques catalanes.

Tecnologia: Aquest últim àmbit destaca la tradicional iniciativa a Catalunya per assolir productes tecnològicament capdavanters. També s’hi presenta el desenvolupament de la motocicleta elèctrica per part d’empreses catalanes, una mirada esperançadora als reptes tecnològics plantejats per la necessitat actual d’aconseguir una mobilitat més sostenible.

Més info: www.palaurobert.gencat.cat

Esta entrada fue publicada en Gremi del Motor, Motos, Salones y Eventos, Vehículos Clásicos. Guarda el enlace permanente.

Los comentarios están cerrados.