El Gremi del Motor dóna suport a la Plataforma per la Mobilitat Privada

40 entitats entre patronals, associacions, escoles, gremis i empreses del sector de l’automoció i altres serveis com la restauració, l’educació o el comerç es reuneixen per primera vegada per reivindicar els seus drets.
El passat 20 de maig s’han reunit, de forma telemàtica, una quarentena d’entitats que reivindiquen el dret a la mobilitat privada i els serveis que se’n deriven d’ella. No només a la ciutat de Barcelona, on darrerament s’ha criminalitzat des de les mateixes institucions polítiques aquest sector, sinó també ho volem fer extensiu a tota l’Àrea Metropolitana de Barcelona, a Catalunya i les seves principals capitals.
Així doncs, el nostre discurs sempre ha estat a favor de polítiques on puguin conviure totes les opcions de mobilitat però els atacs indiscriminats dels darrers temps han comportat una reacció: cal sumar esforços i reivindicar el paper de l’automoció i la mobilitat privada. No ens volem presentar com unes víctimes però tampoc com els culpables de tots els problemes.
Tal com demostra el sector de l’automoció dia rere dia, estem a favor i treballem incansablement per les polítiques mediambientals. També per assegurar un teixit empresarial que assegura llocs de feina, producció i el PIB més important de l’economia.
Però no ens quedem aquí. La mobilitat privada no afecta només al sector de l’automoció. També a la restauració, petites i mitjanes empreses, associacions i gremis empresarials, escoles i universitats i, en definitiva, els interessos personals dels ciutadans que, tots junts, formen un col·lectiu que no pot passar desapercebut. No tan sols per l’interès personal sinó, en moltes ocasions, necessari per una mobilitat concreta i un sistema econòmic. En el moment actual és inacceptable deixar-lo de banda. Reclamem el dret d’elecció en el mitjà de transport i complementarietat entre mobilitat pública i privada. I demanem respecte a la seva activitat i persones ocupades.
Aquesta plataforma no pretén entrar en cap guerra, tan sols dignificar el seu paper vital per les ciutats del segle XXI. Ens volem fer visibles, ser un reflex de la realitat diària ara traslladat en l’àmbit associatiu.

Esta entrada fue publicada en Gremi del Motor. Guarda el enlace permanente.

Los comentarios están cerrados.